Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Глава HP назвав клієнтів поганою інвестицією, якщо вони не купують оригінального чорнила

01.02.2024

Глава HP назвав клієнтів поганою інвестицією якщо вони не купують оригінальних картриджів

Стратегія HP щодо продажу та підтримки принтерів вже давно є предметом претензій від клієнтів через жорстку позицію компанії щодо витратних матеріалів сторонніх виробників. Власники принтерів HP, які використовують неоригінальні картриджі, можуть регулярно зіткнутися з ситуацією, коли їх принтер блокується і відмовляється друкувати. Справа в тому, що ці клієнти – «погана інвестиція» для HP.

Це лише одне з нетактовних висловлювань, які дозволив собі генеральний директор HP Енріке Лорес (Enrique Lores) під час нещодавнього інтерв'ю телеканалу CNBC. Спочатку цілком конструктивна розмова йшла про тенденції ринку ПК та вплив на нього штучного інтелекту. Але після питання про колективний позов, поданий проти HP через її непохитну політику щодо витратних матеріалів для принтерів, Лорес заявив, що блокуванням принтерів при використанні неоригінальних картриджів HP захищає свою інтелектуальну власність.

«Для нас важливо захистити нашу інтелектуальну власність. Існує багато інтелектуальної власності, яку ми вбудовуємо в картриджі з чорнилом і друкуючі головки принтерів. І коли ми визначаємо картриджі, які порушують нашу інтелектуальну власність, ми припиняємо роботу принтера» , - заявив Лорес.

Лорес впевнений, що чорнило сторонніх виробників використовувати не можна, оскільки вони не розроблені HP для її продуктів. У чомусь це обґрунтовано — неоригінальне чорнило сумнівної якості може засмічувати друкувальну голівку. Але Лорес пішов далі — за його словами, картриджі сторонніх виробників становлять загрозу безпеці. Він стверджує, що в них "можуть впроваджуватися віруси" , які потім поширюють шкідливе програмне забезпечення на принтер і, зрештою, на комп'ютер користувача.

За словами Лореса, HP прагне максимально спростити процес друку, а картриджі сторонніх виробників перешкоджають цьому прагненню. Коментуючи претензію клієнтів на штучно завищену вартість чорнила HP, Лорес відверто заявив, що HP втрачає гроші при продажі обладнання, а продаж чорнила та інших аксесуарів є частиною бізнес-моделі, за допомогою якої HP отримує прибуток.

«Ми оголосили про це кілька років тому: нашою метою було скоротити кількість тих, кого ми називаємо “збитковими клієнтами”, бо щоразу, коли клієнт купує принтер, для нас це інвестиція. Ми інвестуємо в цього клієнта, і якщо він друкує недостатньо або не використовує наші витратні матеріали, це погана інвестиція» , - сказав Лорес.

Справжня мотивація керівника HP полягає в тому, що компанія прагне змінити саму модель взаємодії з клієнтом, намагаючись запровадити «друк за підпискою». Причому Лорес стверджує, що подібний підхід має "усунути перешкоди для друку" . Звичайно, модель передплати може надати деякі переваги. Однак примус клієнтів до переходу на неї може мати зворотний ефект, адже клієнти голосують своїми гаманцями, а альтернативи на ринку друкувальних пристроїв є.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
36 + ? = 38
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{